Nagyon, nagyon sokan nem tudják…

2017.04.18., kedd   •   Bejegyezte: Szilágyi Alex   •   Komment: Nincs hozzászólás, legyen Ön az első!

Sok ismerősömmel, korábbi ügyfelemmel találkoztam az elmúlt hónapokban.

Többeknek tettem fel a kérdést, hogy tudja-e azt, hogy korábban (2008 előtt) felvett lakáshitelét – a meglévő futamidő megtartása mellett -, akár több százezres, esetlegesen milliós megtakarítással ki tudja váltani? Minden ügyfelem szeme nagyra kerekedett, és tette fel a kérdést, de hogyan?

Egy valós példa: Ügyfelemnek 7 éve és 5.100.000.- Forint tőketartozása volt hátra a 2007-ben felvett hiteléből, melyre havonta 76.000.- Forint törlesztőrészletet fizetett.

Több bankot megkerestem és elvégeztem a kalkulációkat annak érdekében, hogy teljes és széleskörű tájékoztatást adhassak neki a lehetőségeiről. A bankoktól kapott ajánlatokból a legkedvezőbb egy 65.000.- Forintos havi törlesztőrészletű volt ugyanazon futamidőre. Gyorsan számoltunk – bár a korábbi és az ajánlatban kapott törlesztőrészlet magáért beszél – és megállapítottuk, hogyha megtartja régi hitelét, akkor még 6.384.000.- Forintot, amennyiben vált, úgy abban az esetben 5.460.000.- Forintot kell a bank felé visszafizetnie ugyanazon idő alatt. Így a kettő különbözete alapján ügyfelem zsebében a futamidő végére 924.000.- Forint marad!

De beszéljünk az átváltással járó költségekről is! Mennyibe kerül ez az ügyfélnek?

Értékbecslési díj: a bankok többségében elengedésre kerül, akárcsak a tulajdoni lap, vagy térkép lekérése is.

Közjegyzői díj: a kiváltott hitel nagyságától függ, annak meghatározott százaléka, általában 0,5%-0,7%, de esetenként a bank egy meghatározott összeget, vagy a teljes közjegyzői díjat visszafizeti az ügyfél részére.

Földhivatali eljárási díj: 12.600.- Forint ingatlanonként

Folyósítási díj: Teljesen bankfüggő, de mostanság elengedik

Szinte valamennyi banknál van lehetőség további kamatkedvezmények igénybevételére, amihez vagy jövedelem érkezése a hitelt nyújtó banknál vezetett folyószámlára, vagy kockázati életbiztosításának megkötése, vagyonbiztosítás megkötése szükséges a banki fiókban a bankkal kapcsolatban álló biztosítónál.

A fenti ügyfél példám csak egy volt a sok közül, de még mindig azt látom, hogy érdemes erről a témáról néhány sort ejteni, mert ezt a “lehetőséget” sokan, de sokan nem tudják!

Több esetben a megkeresésem során, ha egy ügyfél azt hallja, hogy “HITEL” már mondja is, hogy hagyjam őt békén! Azzal, hogy ezt a lehetőséget nem hallgatja meg pénzt vehet el a családja zsebéből! Ráadásul a hitel átszámolása teljesen INGYENES, az nem kerül semmibe!

Kedves olvasó! Bízom abban, hogy hasznosnak bizonyult ez az életből hozott példa és mihamarabb találkozhatunk az Ön hitelének átszámolása érdekében!

Üdvözlettel: Szilágyi Alex ev.

Cimke:

«

Vélemény, hozzászólás?

Partnereink

Kapcsolat

Név: Szilágyi Alex
Telefon: +36308192885
FAX:
Székhely:
Adószám:
Alkuszi szám:   
RSS feed: www.tebiztositasod.hu/rss