Ezt az 5 biztosítást jobb, ha minél elöbb megkötöd

2014.10.20., hétfő   •   Bejegyezte: Szilágyi Alex   •   Komment: Nincs hozzászólás, legyen Ön az első!

Sokan ódzkodnak a biztosításoktól, és feleslegesnek tartják őket, vannak azonban olyan termékek, amikkel könnyen és olcsón bevédhetjük magunkat a nem várt események, balesetek ellen. Összeszedtük azt az öt biztosítást, amit mindenképp érdemes megkötnöd életed során valamikor, vagy akár többször is.

Vannak olyan biztosítások, amelyek a pénzügyi tervezésen kívül olyan biztonságérzetet nyújtanak, hogy már csak ezért is megérné megkötni őket. Emellett persze kiváló konstrukciókról van szó, amelyek mentőövként szolgálhatnak baj esetén.

1. Autóbiztosítás

Magyarországon szinte minden családnak van autója, amire a törvény szerint fizetni kell kötelező felelősségbiztosítást. Ezen felül célszerű, különösen nagyobb értékű gépjármű esetén Casco biztosítást kötni, mivel ennek köszönhetően teljes körűen biztosíthatjuk autónkat. A Casco kiválasztásánál sokat spórolhatunk a biztosítási díjon, ha önerőt vállalunk, igaz ebben az esetben érdemes elkülöníteni az önerő részét valamilyen megtakarítással.

2. Lakásbiztosítás

A lakás az egyik legnagyobb értékünk, hiszen ott élünk, ha ezt elveszítjük, akkor könnyen fedél nélkül találhatjuk magunkat, ezért különösen fontos, hogy biztosítsuk lakásunkat. A lakásbiztosítás esetén érdemes végiggondolni, hogy milyen veszélyek leselkednek leginkább lakásunkra, így például legfelső emeleti elhelyezkedés, vagy gyenge csőrendszer esetén fontos a beázás kiegészítő megkötése. Lakásunk biztosításáért akkor fizethetünk kevesebbet, ha több évre elkötelezzük magunkat egy biztosítónál, vagy ha havi díjfizetés helyett éves díjat vállalunk.

3. Utasbiztosítás

Ugyan kiválthatunk olyan egészségügyi kártyát, ami az Európai Unión belül mindenhol érvényes, azonban ezen felül két fő okból érdemes utasbiztosítást kötni:

  • Sportbalesetekre nem feltétlen érvényes az európai egészségügyi kártya, igaz ez a sporttól is függ
  • Az utasbiztosítás az elveszett poggyász (sőt poggyász késés), a lekésett repülő, vagy a jogi védelem megtérítését is tartalmazhatja több egyéb mellett

4. Hitelfedezeti biztosítás

Ha nagy értékű, hosszú távú hitelt veszünk fel, akkor szinte elengedhetetlen életbiztosítást, vagy hitelfedezeti biztosítást kötni mellé. Ez azért fontos, mert ha valamilyen nem várt esemény történne, akkor sem veszítjük el otthonunkat. A hitelfedezeti biztosítás jellemzően az alábbiak esetén fizetheti (ki) egy részét vagy egészét a hitelünknek:

  • Munkanélküliség
  • Keresőképtelenség (betegség, baleset)
  • Baleseti rokkantság
  • Természetes vagy baleseti halál

5. Unit-linked és nyugdíjbiztosítás

Ugyan sokan rosszul jártak a befektetési egységekhez kötött biztosításokkal, azonban most átalakulóban van a piac és a költségek is csökkentek és csökkenhetnek tovább a jegybank teljes költségmutató (TKM) maximálásának köszönhetően. Így már sokkal jobb befektetések lehetnek a unit-linked életbiztosítások, ráadásul, ha ezeket kifejezetten nyugdíjcélra kötjük meg, akkor 20 százalékos személyi jövedelemadó jóváírásban részesülhetünk.

 

Forrás: www.penzcentrum.hu

Cimke:

«

»

Vélemény, hozzászólás?

Partnereink

Kapcsolat

Név: Szilágyi Alex
Telefon: +36308192885
FAX:
Székhely:
Adószám:
Alkuszi szám:   
RSS feed: www.tebiztositasod.hu/rss